Vaše dotazy

Na dotazy jsme odpovídali několik let a v poslední době se stále jen opakují dotazy, na které jsme již odpovídali. V současné době stránky s dotazy proto blokujeme pro nové vkládání dotazů.

Odpovědi na svůj dotaz s největší pravděpodobností najdete ve starých dotazech, které jsou Vám nadále k dispozici. S případnými jinými dotazy se obracejte na nás v ambulanci či na svého ošetřujícího lékaře, pokud nejste našimi pacienty.

Děkujeme za pochopení.

Výpis všech dotazů
Téma dotazů:
Zobrazuji dotazy od 340 do 360
Stránky:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101]
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den, prosím Vás je možné, že po užívání Apo-amlo dojde k silné alergické kožní reakci?(příšerné zrudnutí a svědění) Na Agen, i když má stejnou účinnou látku žádná reakce nebyla. Je možné je člověk alergický na pomocné látky, které mohou být různé u různých léků se stejnou účinnou látkou? Děkuji za odpověď.
9-10-2012 (22.05)
Lékař odpovídá:
Apo-amlo a Agen mají stejnou účinnou látku - amlodipin. Ten může u řady pacientů způsobovat zrudnutí v obličeji a otoky končetin. Pokud to však bylo jen po jednom z nich a po druhém nikoli, tak je možné, že se jedná o alergickou reakci na jiné pomocné látky, které v druhém preparátu nejsou.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobry den chci se zeptat jsem ve 21tydnu tehot. a dnes jsem byla u p.doktorky na kardiologii a zjistila nejakou vadu Mes prepazky nebo tak neco rikala ze mam prijit zase pristi tyden a pak uviidme taky rikala ze to muze vymizet samo .....chci se zeptat o upresneni co to vastne je a co jse s tim da delat a jakou sanci ma pod ze se narodi a bude normalne zit dekuji nashedanou
8-10-2012 (12.40)
Lékař odpovídá:
Pokud jsem to pochopila, tak se jedná o defekt mezisíňové přepážky u plodu ?? Ten je v těhotenství normální a uzavírá se normálně až při porodu. Poraďte se s dětskou kardioložkou.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den Mudr. Bartůňková Už asi rok mám problémy s arytmií. Někdy to přešlo a zase byl nějakou dobu klid. Poslední půlrok mě to zlobí pořád, proto jsem navštívil obvodního lékaře, který mě poslal na vyšetření, kde jsem dostal přístroj na 24h od sestry, ale nikdo mě jinak nevyšetřoval. Následující týden jsem šel k obvodnímu lékaři, který mi z odkazem na výsledky monitorování předepsal lék concor COR 2,5. Protože mi to nějak nepomáhalo, doporučil mi dávku ráno a večer jednu tabletu 2,5 (takže 5mg deně). Už to beru týden a pořád nic. Zajímá mě po jaké době tyto léky účinkují. Zlobí mě to spíš když jsem v klidu, hlavně když jdu spát večer. Musím na to pořád myslet a to mi taky nepřidá. Pokud bych to chtěl nějak popsat: cca 6 tepů normálně, pak jako by srdce zakoplo... V rodině srdeční problémy nemáme, ale mám problémy se zády. Nerad bych bral léky na něco co mi není. Můžete mi prosím poradit? Jemi 34 let. Richard
7-10-2012 (10.13)
Lékař odpovídá:
Léky účinkuji v podstatě ihned po jejich nasazení. O tom, zda je to nutné, je třeba se poradit s internistou či kardiologem. Většinou se jedná o nevýznamný nález, který je sice nepříjemný, ale není nebezpečný. O extrasystolách jsem opakovaně psala v sekci arytmie.
# Pacient se ptá:
Téma: Chlopňové vady
Dobrý den. Byl jsem na kardiologii a doktor mi našel dle lékařské zprávy.Zcela bezvýznamná AoI-nevýznamná aort. regurgitace. Mohu chodit s touto diagnozou na NOČNÍ směny? Předem děkuji za odpověď.
5-10-2012 (10.55)
Lékař odpovídá:
O této vadě jsem psala v sekci chlopňové vady. U Vás se jedná o nevýznamný nález, který Vás nijak neomezuje.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den Paní doktorko.Mám na vás velký dotaz už si nevím rady.Mám problemy ze srdcem vynechává mi, už mi dělá problém i chuze to mám slabost na hrudníku a jak kdybych měla omdlít a usrdíčka mi to uplně svírá vynechá. i když ležím to samé.špatně se mi dýchá.Byla jsem na vyšetření mšla jsem EKG holter po3a tam je opakovaně jen občasné SVES intrmirt i salva SVES ultrazvuk srdce taky v pořádku zatěžový test taky ja už nevím co dál už jsu i psichicky unavená děkuji nefunguji musím polehávat nemužu chodit je mi na omdlení děkuji za odpověd irena
2-10-2012 (10.00)
Lékař odpovídá:
Jedná se nejspíše o tzv. předčasné stahy (extrasystoly) - o nich jsem psala opakovaně v sekci arytmie.
# Pacient se ptá:
Téma: Chlopňové vady
Dobrý den chtěla bych se zeptat co přesně znamená : polytopní VASstopová mitrální regurgitace.Děkuji moc za odpověď.
1-10-2012 (17.05)
Lékař odpovídá:
O mitrální regurgitaci jsem psala (viz sekce chlopňové vady) a u Vás je jen nevýznamná. Polytopní VAS znamená nejspíše mnohočetný bolestivý syndrom páteře.
# Pacient se ptá:
Téma: Hypertenze
Dobry den. Rada by som sa na Vas obratila s otazkou mojho zvlastneho krvneho tlaku. Pri poslednych dvoch meraniach som mala hodnoty priblizne 146/64. Co to znamena? Nikde na internete som na to nedostala vysvetlenie. Mam 20 rokov a 60kg pri 160cm. Moze to suvisiet so sustavnymi bolestami hlavy a zavratmi? S poslednymi spomenutymi priznakmi mam problem denne asi 3-4 mesiace.
21-9-2012 (12.55)
Lékař odpovídá:
Hodnota systolického tlaku (tj. toho vyššího) je vyšší, než by měla být a je větší tlakové rozpětí (tj. rozdíl systolického a diastolického tlaku). Je vhodné podstoupit echokardiografické a kardiologické vyšetření, a to zvláště, pokud by se obdobné hodnoty krevního tlaku opakovaly.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den mám jen dotaz za jak dlouho začne působit isoptin 240 .Beru ho druhý den 12 R a 12 V na zrychlené tepy,a stále mám tepy zrychlené.Děkuji Katka
19-9-2012 (20.25)
Lékař odpovídá:
Efekt Isoptinu se projevuje již po několika hodinách, ale tepovou frekvenci obvykle ovlivní jen málo.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
musim platit trasplataci umeleho srdce jsem v duchodu
15-9-2012 (21.14)
Lékař odpovídá:
Podobné výkony jsou hrazeny pojišťovnou.
# Pacient se ptá:
Téma: Chlopňové vady
Dobrý den, moje dcera měla v dětství diagnostikovanou šelest na srdci. Lékařem nám bylo sděleno, že se jedná pouze o růstovou šelest, která se s přibývajícím věkem upraví. Dnes má 17 let a na preventivní kontrole u paní doktorky ji bylo řečeno, že šelest nezmizela. Na další vyšetření nebyla poslána. Přitom vV rodině máme rodiče po operaci těžké operaci srdce. Dcera tuto skutečnost neuvedla. Máme s ní navštívit odborného lékaře. Děkuji!
14-9-2012 (12.28)
Lékař odpovídá:
Pokud šelest přetrvává, tak je určitě vhodné provést kontrolní echokardiografické vyšetření s určením dalšího postupu.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den, moc mě trápí můj problém, mám pocit jako by vynechání dechu, .. musím se znovu nadechnout, je to nepříjemné, trvá to chvilinku a halvně v klidu. Dělá mi to několikrát denně. Podotýkám, nikdy jsme se na srdce neléčila, byla jsem na EKG, které bylo v pořádku, mám strach, dostanu panický záchvat. Mám však již několik let tetánii, ale předtím se mi to nobjevovalo. Ano, žila jsem několik let ve stresovém období, léčila jsme se a brala anitidepresiva. V minulosti jsem také brala trimepralon, ale je to asi 20 let nazpátky, ..bušení srdce nebo návaly, nemívám, .. jen jakoby slabost, ale především strach. Bývám většinou sama a to ještě mou obavu zvyšuje. Prosím, může se jednat o arytmii, ... nebo to může být opravdu psychického původu. V noci spím, nebudím se, ... ale ráno vstanu, a už mi to zas přeskočí, ......ale puls mám normální, .. ani dušnost nemám, kdysi jsem hodně sportovala, dnes se udržuji, chodím pěšky do schodů, procházky plavání, ,,,,,,,,jsem pořád stažená, a mimo, nemohu se na nic soustředit. V současnoti beru jen magnesium. Je mi šedesát let, tlak mám nízký, navíc se nepotím. Po ženské stránce jsem v pořádku, chodím na pravidelné kontroly. Děkuji moc za odpověď, přeji hezký den a snad mě povzbudíte dobrou zprávou. S úctou Naďa Weissová
13-9-2012 (13.38)
Lékař odpovídá:
Potíže nejsou s vysokou pravděpodobností srdečního původu, jedná se o psychickou záležitost.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat: již rok a půl trpím silnými palpitacemi , bolestí na hrudi a večer po ulehnutí cítím bušení a tepot srdce v uchu a na levé straně hlavy. Byl mi udělám TK holter, Holter srdce a závěr zněl: .....velmi četné KES, a velmi četné SES bigemicky až kvydraticky vázané i ve dvojicích, vada se prý nezdá....Mě se zase nezdá, že to je neodstranitelné....Tlak mám průměrně kolem 150-160/90-100, tepů cca 100 až 114. dostala jsem Valsacor a prý si na tomám zvyknout, že to nic není....! Je mi 46let, otec má anginu pectoris, je po dvou infarktech a matka zemřela v 62letech. Je to v pořádku? co jsem dostala za informaci.Skutečně to není moc příjemné žít s denně s vynechámím srečního tepu ,kdy mě tommutí se až rychleji nadechovat.Děkuji za info.Sophie
12-9-2012 (9.17)
Lékař odpovídá:
Vzhledem k Vaší rodinné anamnéze je určitě vhodné, abyste byla dispenzarizovaná na kardiologii a dle dalších kontrol Vám bude určitě sděleno, jak jste na tom a jaká máte rizika.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
dobrý den,chci se zeptat,je možné prodělat mozkovou mrtvici i při nízkém tlaku? mám z ní strach,ale nemám ani cukrovku,cholesterol,ani vysoký tlak,nekouřím,nepiju,je pravda,že nejsem sportovec,mám spíše sedavý způsob života,antikoncepci neberu,moc děkuji .-je mi 42 let
12-9-2012 (7.09)
Lékař odpovídá:
Prodělat mozkovou příhodu u nerizikového pacienta s nízkým tlakem krve je málo pravděpodobné.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý večer, už delší dobu mě trápí srdíčko-nebo spíš nevím co se děje...Z ničeho nic-skoro každou hodinu,mi začne silně bušit-docela je to nepopsatelné,pak to zase ustane a zhruba za hodinu se to zase opakuje,děje se to ve dne i v noci.Když spím,tak na levé straně je to naprosto nemožné,protože silně a bolestivě buší.Moje babička byla se srdíčkem na operaci a tatínek zemřel na ifarkt. Předem děkuji za vaši odpověď. S pozdravem Sadilová Pavla
9-9-2012 (20.35)
Lékař odpovídá:
K objektivizaci nálezu je vhodné provést tzv. 24 hodinovou monitoraci EKG (tzv. EKG Holter) a event. i další kardiologická vyšetření dle výsledku.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den na EkG mi byla diagnistikována sinusová tachykardie extrasystolie užívám léky betaloc pulku ráno na lačno a ráno a veřer portoru.CHtěla jsem se zeptat zdali je nutné vyšetření na kardiologii je mi 39 let.Mohla bystemi napsat něco bližšího o této nemoci a příčiny čeho se mám vyvarovat a jaké zátěžové práci nedělá mi to dobře i menší práce zatím nepracuji mám péči na babičku ase základním vzděláním si nemužu moc práci vybírat moc děkuji za odpověd.
9-9-2012 (11.01)
Lékař odpovídá:
O vysoké tepové frekvenci i extrasystoliích jsem již opakovaně psala v sekci arytmie - viz tam.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den, paní doktorko, prosím jen o stanovisko - dobré, špatné, úplně špatné...po tomto zjištění (je mi 48 let): Srdeční odd. nejsou dilat, dobrá systol fkc LK, incip.porucha diastolické relaxace LK, bez region.poruchy kinetiky, bez hypertrofie. Mitrální regurgigace I.st.,stopová Tri reg., PK nezvětšena s dobrou funkcí, bez zn. plicní hypertenze. Velice děkuji.
7-9-2012 (15.42)
Lékař odpovídá:
Dobré.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den,prosím chci se zeptat na výsledky z vyšetření Holtra mého synka,je mu 9.let.Výsledek je sinusový rytmus,v denních hodinách intermitentne sinusová tachykardie,ojedinelé SVE,průměrná TF-99min.Bohužel mi to nikdo nevysvětlil co to znamená,něco málo jsem našla.Děkuji
6-9-2012 (16.14)
Lékař odpovídá:
Dětské pacienty sice běžně nevyšetřuji, ale domnívám se, že se jedná v podstatě o normální nález.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobry den, na zaciatku ma velmi mrzi ze prosim o radu, ale nakolko som na Slovensku nic nevedel zistit o danom probleme a pri vysetreniach mi bolo povedane ze je to normalne, tak som sa radsej obratil na vas. Moja manzelka uz vyse 10 rokov ma pulz od 95 do 105. a nizky tlak. Po kazdom vysetreni sme mali odpoved , je to normalne a po tehotenstve sa to upravi. No nestalo sa. Tlak ma uz sice v normale, predtym velmi nizky, obcas sa jej kruti hlava a ma tlak v hrudnom kosi. Jeden kardiolog raz tvrdil, ze je to zapal srdcoveho svalu ale nakolko pri dalsej navsteve uz neordinoval, tak jeho kolega to oznacil za zlu diagnozu a bez rontg.snimkov povedal, ze ma zle ulozene kosticky v hrudnom kosi. Pri poslednej navsteve obvodneho lekara, bolo mojej manzelke povedane ze jej moze predpisat liek, ktory jej znizi tep, ale uz ho musi uzivat do smrti. Je to dobra volba? Moze obvodny lekar take nieco predpisat? Nevieme co mame robit a nakolko sa vsetci tesime s malej dcerky tak sa bojime o maminu!! Dufam, ze som neotravoval a venujete mi par riadkov. Dakujem. S pozdravom a prianim pekneho dna V.B
3-9-2012 (16.28)
Lékař odpovídá:
Doporučuji Vám přečíst si odpovědi na dotazy v sekci arytmie, kde o vyšší tepové frekvenci píši obecně. O konkrétním pacientovi bez jeho vyšetření Vám bohužel více rad dát nemohu.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
dobry den mam takovou prozbu jednou za 3 dny me boli zaludek a strili mi to do hrudniho kose a olikrat nemuzu popadnout ani dech uz drive jsem mela bolesti zaludku,ale nikdy to nebylotakove jako ted taky jsem ted v sestinedeli nema to neco spolecneho s tehu??u lekare jsem uzbyla dal mi leky ktere stale nezabiraji trpim krecma a nevim jak dal nekdy kolem 13-14 veku jsem byla i v nemocnici se zaludkem a na sonde,jenze jsem se bohuzel pozvracela,tak nic nezjistili a ze sondy mam uz jiz strach .muzete prosim odepsat??byla bych moc rada predem dekuji s pozdravem Michaela Schwambergerova
3-9-2012 (15.58)
Lékař odpovídá:
S Vašimi obtížemi se prosím obraďte na gastroenterologa či internistu.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den, dcera 7let hraje hokej i fotbal .Povinnou prohlídkou včetně EKG nám bylo sděleno že má hraniční prodlevu byl proveden i UZ srdce s negativním výsledkem.Při zhoršení je prý nutná medikace a zákaz sportu.Prosím co pro to můžeme udělat my,aby ke zhoršení nedošlo.Děkuji
27-8-2012 (14.11)
Lékař odpovídá:
Váš dotaz jsem bohužel nepochopila, buď jste závěry špatně pochopila či špatně prezentovala . Obraďte se prosím s dotazem na lékaře, který vyšetření prováděl.