Vaše dotazy

Na dotazy jsme odpovídali několik let a v poslední době se stále jen opakují dotazy, na které jsme již odpovídali. V současné době stránky s dotazy proto blokujeme pro nové vkládání dotazů.

Odpovědi na svůj dotaz s největší pravděpodobností najdete ve starých dotazech, které jsou Vám nadále k dispozici. S případnými jinými dotazy se obracejte na nás v ambulanci či na svého ošetřujícího lékaře, pokud nejste našimi pacienty.

Děkujeme za pochopení.

Výpis všech dotazů
Téma dotazů:
Zobrazuji dotazy od 1100 do 1120
Stránky:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101]
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den, je mi 34 let. Před měsícem, z ničeho nic se mi začalo stávat, že se mi dělalo zle od srdce, naprosto citelné vynechávání jednoho srdečního úderu. Již týden mi tyto poruchy trvají téměř celý den, nejhorší situace je v klidové době, sezení, řízení auta, ulehnutí! jsem po 3-denním sledování na EKG-holter s výsledky, které mě nic neříkají a lékař si mě objednal na vyšetření až za měsíc!! Už spím tak max.2-3 hodiny denně, protože se s tou arytmií nedá ležet, hrozně mě to omezuje. Naopak v době pohybu - sport, rychlá chůze, chůze do schodů, ze schodů je vše naprosto v pořádku, doslova mi to dělá dobře. Ale nemůžu být 24hodin na nohách. Ve výsledcích je psáno: Ojediněle isolované SVES, isolované KES jedné morfologie vyskytující se ve frekvenci do 2-6/min, v noci supraventrikulární tachykardie, vyjímečně i 189tep/min. OL mi sdělila, že se jedná o komorovou arytmii a léčba téměř není možná. Můžete mi k tomu něco říci? Jsem celý den v autě a aktivně sportuji a neumím si představit, že takhle budu žít dál. Děkuji Ivana
1-10-2009 (19.55)
Lékař odpovídá:
O extrasystolách všetně možnosti jejich ovlivnění jsem již opakovaně psala v sekci arytmie viz tam.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,byla jsem na EKG vzšetření/před rhinoplastikou nosuú,kterou mám za 14dní a závěr na EKG jsem měla iRBBB,můžete mi objasnit co to znamená a zda je to v normě a můžu jít na operaci,děkuji..pište mi prosím na mail Sylwie77@seznam.cz
1-10-2009 (10.05)
Lékař odpovídá:
O IRBB (inkompletní bloku pravého raménka Tawarova) jsem již psala v sekci arytmie. Většinou se jedná o nepodstatný nález.
# Pacient se ptá:
Téma: Hypertenze
Dobrý den, můj dotaz bude asi delší. Je mi 29 a mám dvouměsíční dceru. Během těhotenství jsem měla několik problémů, kvůli kterým jsem byla skoro pořád vynervovaná. Pak mi naměřili vysoký tlak a řekli, že mám gestační hypertenzi, pokračovalo to ale ještě i po porodu. Problém je ale v tom, že já mám z toho tlaku hrozný až panický strach, a tak jsem si to měřila doma. Jenomže postupně jsem z toho začala mít hrůzu i doma, ale stejně jsem si to měřila i hodněkrát po sobě, protože pak mě to zase uklidňovalo - protože pokaždé to mělo stejný průběh - vždycky, když si sednu k talkoměru, tal začnu být v takovém hrozném napětí a pak první tlak třeba 150/100 (párkrát i trochu vyšší), pak třeba 140/90 a pak třeba hodněkrát po sobě tak 115-125/75-85. Nakonec se kvůli těm tlakům u mě vyvinula úzkostná porucha, aspoň tak to diagnostikovala psycholožka, u které jsem také byla. Teď kojím, tak beru jen dvě půlky Dopegytu denně, ale je mi pořád divně. Často se mi točí hlava, občas bolí, občas se mi hůř dýchá, občas je mi trošku na zvracení a v poslední době mi začaly i arytmie, tady jsem vyčetla, že asi zvané extrasystoly(že srdce občas jako vynechá jeden tep a já ucítím divný pocit až v krku a musím se rychle nadechnout). Moje obvodní lékařka mně měří tlak, ale jen jednou a to můžu už dopředu říct, jak to dopadne a jsem z toho vždycky na nervy. Poslala mě tedy ke kardioložce a ta mi udělala EKG a tlak mi ani neměřila, protože jsem se tam psychicky úplně rozsypala a řekla, že to stejně pozná z toho EKG, že žádnou hypertenzi nemám a že ty arytmie jsou normální sinusové arytmie, u lidí běžné(ale přitom při tom EKG jsem je neměla). Řekla, že to můžu mít od páteře a poslala mě k neuroložce. Ta mi narovnala páteř s tím, že jsem měla na pravé straně blok a že už to bude dobrý. Ale mně se po pár dnech ty slabší arytmie znovu opakovaly!Tak jsem se chtěla zeptat, jestli je to pravda, jestli ta kardioložka mohla tu hypertenzi poznat jen z EKG, nebo mě jen chtěla uklidnit? Mám ji nebo ji nemám? Neměla bych si někomu říct o nějaký druh Holtra (měla jsem tlakový už před lety a tehdy to bylo v pořádku, ale mám obavu, že bych se teď při tom jeho zapnutí pokaždé nervovala a nebylo by to objektivní)? Ještě jsem zapomněla napsat, že už od pátého měsíce těhotenství mám poruchy spánku, které neustaly ani po porodu. Pořád jen přemýšlím o tlaku a o arytmiích... Psycholožka říká, že potřebuju nějaká anxiolytika, ale ta kvůli kojení zatím nemůžu brát. Tak co myslíte, že mám dělat? Omlouvám se za hrozně dlouhý dotaz.
30-9-2009 (11.52)
Lékař odpovídá:
Osobně Vám doporučuji hodit vše za hlavu a tlak si v současnosti přestat měřit. Nemá se smysl nervovat. Pokud byste chtěla mít jistotu, tak je možné provést tzv. ambuntní měření tlaku krve (tzv. tlakový Holter) a budete mít jistotu. Ale nyní bych opravdu na nějakou době vše nechala být a tlak si neměřte.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
dobrý den ,je mi 33 let a potřebovla bych poradit ohledně přeskakování srdíčka měla jsem ekg holtra 24 hod nic zaznamenán pouze AVB 1 stupně během spánku byla jsem na neurologii kde jsem dostala rivotril-neurovegetativní dystonie spasmofilie-ale i přes rivotril se mi strašně rychle rozluče srdce hodně mívám pocit chvění srdce a páliví tlak v hrudní kosti který nejni tak častý říkala jsem to na neurologii a byl mi přidán rivotril bez učinku tlak mám nižší105/70 někdy 140/100 po přidání rivotrilu puls 49 tak jsem znovu ubrala rivotril kdy se puls srovná 80-90 k tomu je mi 2 měsíce nevolno od žaludku 5 kg dole brala jsem 0,5mg dost často se mi motá hlava a jsem hrozně unavená. muže toto zpusobovat neurovegetativní dystonie?Spasmofilie někdy mívám bolest pod levím prsem a vedle prsu .
30-9-2009 (10.47)
Lékař odpovídá:
Bez Vašeho vyšetření Vám mohu odpovědět jen obecně. Neurovegetativní dystonie může způsobovat Vámi uváděné obtíže - tj. bodové bolesti na hrudi, přeskakování srdce apod. Lépe Vám však poradí Váš ošetřující lékař.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den, cca rok mě trápí více či méně intenzivní bolest pod klíční kostí, která postupuje po krku k čelisti. Někdy bolest postupuje do ruky a mravenčí mi konečky prstů. Přihodí se to většinou, když se rozčílím, posledně jsem se v tomto stavu napila kávy a bolest byla opravdu nesnesitelná. Tento stav zhruba vždy do půl hodiny odezní, pokud se napiji malého množství alkoholu, cítím rychlou úlevu. Na klíční kosti se mi navíc objevila vystouplá žíla připomínající křečovou. K lékaři se stydím jít, připadám si jako hypochondr, jinak jsem zcela zdráva. Je mi 37 let, štíhlá nekuřačka. Děkuji za radu.
30-9-2009 (10.05)
Lékař odpovídá:
Tyto potíže většinou vznikají při blokádách krční páteře, které se zhoršují při nedotatku tekutin. Doporučuji Vám dostatečně pít a užívat navíc hořčík v množství asi 500-1000 mg denně (je volně prodejný v lékárnách). Pokud potíže neustoupí, tak navštivte Vašeho lékaře.
# Pacient se ptá:
Téma: Hypertenze
Dobrý den, prosím o radu. Na vyšší krevní tlak jsem brala léky Prestarium Neo a Vasocardin. Léky jsem přestala sama od sebe brát z důvodu velké únavy asi tak před měsícem. Do toho jsem přecházela na jinou antikoncepci a asi tak po 3 týdnech jsem otěhotněla, dělala jsem si těhotenský test a pokaždé vyšel pozitivní. Má to nějaký vliv na miminko?
29-9-2009 (17.50)
Lékař odpovídá:
V době těhotenství není vhodné užívat ACEI inhibitory, mezi něž patří i Prestarium Neo. Vasocardin není v těhotenství na závadu. Domluvte se však s Vaším ošetřujícím lékařem na event. záměně na jiný preparát.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den, paní doktorko!!! Mám dotaz ohledně tepové frekvence, je mi 26let a většinou si naměřím něco kolem 100 a to i v klidu což vím,že není normální....výjimečně mám přes 70.Když mi bylo 18,tak jsem to řešila s lékařem, ten řekl,že se to s věkem srovná stejně jako nízký tlak,který jsem měla.Tlak už mám normální, ale TF stále takhle vysokou.Myslíte, že bych to měla tedy začit řešit s kardiologem?Jaké to může mít následky? Děkuji a přeji hezký den!!!
29-9-2009 (14.58)
Lékař odpovídá:
O vysokém tepu jsem opravdu již opakovaně psala v sekci arytmie. Podívejte se prosím tam.
# Pacient se ptá:
Téma: Chlopňové vady
Dobrý den,jedná se o mojí 8letou dceru,která má od narození dg.Marfanův sy.je po operaci vroz.srd.vady byla ji provedena komisuroplastika mitrální chlopně,plastika anulu trikuspidalní chlopně,uzávěr śíňového defektu,má dilataci aortálního kořene,je již sedmý rok po operaci do 8/09 brala Digoxin 0,125mg Tensiomin 12,5mg nyní pro velmi nízký TK ji byly dosavadní léky vysazeny a nasazen Enap 2,5mg 1xd tlak měla kolem 90/60,v den kontroly 60/40 měřen dopplerem nyni se hodnoty ustálily tak na 80/60 nyni má zlepšení zbytkových regurg.AV chlopní ale zhoršení dilatace aorty před rokem měla asc.Ao 19mm nyní 24mm pro dilataci ST junkce ji bude za pul roku nasazen trimepranol dcera měří 136cm a váží 24kg můj dotaz směřuje na aortu zda je to ještě v mezích a při jakém rozšíření by se u ní přistoupilo k oper.řešení?nyní má dilataci Ao sínů,dilataci cípů Ao do La děkuji mockrát ..
29-9-2009 (8.44)
Lékař odpovídá:
K operaci aorty u Marfanova syndromu se v dospělosti přistupuje při hodnotách diametru nad 45-50 mm či při rychlé progresi jeho diametru. Vždy se však postupuje přísně individuálně. S operacemi u dětí však nemám větší zkušenosti.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o vysvětlení tohoto nálezu? EKG prevence pro SK: AS nepravid., sinus, f 75/min, PQ 0,16 QRS štíhlý, rSRV1-2 s V6 Z: iRBB, sinusová arytmie. Děkuji mnohokrát...
27-9-2009 (19.27)
Lékař odpovídá:
Jedná se o inkompletní blok pravého raménka Tawarova (IRBB) a o něm jsem již psala v minulých dotazech v sekci arytmie. Nicméně většinou se jedná o bezvýznamný nález.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
dobry den prosim vas muzete mi poradit zda kombinace 0-5 lokrenu a neurolu se mohou navzajem ovlivnovat?dekuji
27-9-2009 (19.27)
Lékař odpovídá:
Tato kombinace není na závadu.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den, dnes jsem byla na kardiol.kontrole se synem a bylo mi řečeno,že byly v srdci nalezeny pravostranné tlaky - ve zprávě má uvedeno hraniční. Chtěla bych vědět,zda se mám něčeho obávat . Syn se narodil předčasně v 34tt- měl hypertenzi a byl na JIP- pan doktor říká,že je to k tomu a že se to zpraví. Více mi k tomu neřekl- a já bych ráda věděla- co to může způsobovat - pokud to nevymizí - nebo zda se to musí nějak léčit,popř. podstoupit nějaký zákrok. Mnohokrát Vám děkuji za laickou odpověď. Píchová
25-9-2009 (17.34)
Lékař odpovídá:
Hraniční hodnoty ještě nejsou patologií a je jen nutné provést kontrolu s odstupem.
# Pacient se ptá:
Téma: Hypertenze
jsem ve 20.týdnu těhotenství. Před těhotenství jsem užívala asi půl roku rivocor na vysoký tlak, půlku ráno. V těhotenství mi internista změnil rivocor na Betalog, beru čtvrtku ráno. Můj gynekolog se tvářil nedůvěřivě, že užívám právě Betalog. Je pro těhotnou bezpečný a je bezpečný i během kojení? Bylo mi řečeno, že ho budu užívat celé těhotenství i pak po porodu během kojení. Mé hodnoty tlaku jsou zatím po dobu celého těhot.dobré, dokonce občas až nízké.
25-9-2009 (15.17)
Lékař odpovídá:
Jak jsem již psala, tak užívání betablokátoru (Betalocu) v těhotenství je bez většího rizika. Problém může nastat v době kojení, neboť tyto látky pronikají do mateřského mléka a mohou způsobit zpomalení tepové frekvence u kojence a proto je vhodné se na jejich užívání domluvit jak s kardiologem, tak i gynekologem.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobry den, je na skodu maly rozdil mezi systolickym a diastolickym tlakem? Myslim tim rozdil asi 15 - 30 jednotek? Mivam tlak napr. 101/82, nebo i 93/65, povetsinou ale cca 115/85. Vetsinou se citim dobre, ale momentalne jsem gravidni (20 tt), proto mne zajima vliv tohoto jevu na zdravi a take pripadne potize, ktere by se mohly z techto duvodu rozvinout. Moc dekuji za odpoved a preji hezky den
25-9-2009 (10.44)
Lékař odpovídá:
Nižší rozdíl mezi systolickým a diastolickým tlakem (tj. tzv. pulzový tlak) je právě naopak spíše příznivý. Čím je pulzový tlak větší, tím větší to způsobuje rázové vlny na tepny a urychluje to rozvoj aterosklerosy.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den je mi 29let a myslím,že mám gastrokardiální syndrom.Mám problémy se zažíváním a vzduch,který se mi v břiše hromadí tlačí na srdce a způsobuje přeskakování.Opakovaně jsem byla vyšetřena na kardiologii a vše je v pořádku.Během monitorování Holtrem,ale k přeskočení nedošlo.Během dne se to dá vydržet horší je to, když si jdu lehnout. Tlak je tak intenzivní,že mám pocit,že mi vynechává srdce a mám hroznou slabost.Vše končí stejně. Musím se zvednout a hodiny chodit po bytě než se tlaku říháním zbavím.Chtěla jsem se tedy zeptat jestli není tento syndrom nebezpečný a nemůže dojít třeba k zástavě?Vzdy u toho dochází totiž ke značnému snížení tepové frekvence třeba z 80 na 55.Dekuji za odpověd R.
25-9-2009 (0.23)
Lékař odpovídá:
Potíže i následky jste popsala přesně. V drtivé většině nejsou potíže ohrožující, nicméně k odstranění obtíží je nutné odstranit zvláště vyvolávající faktor (tj. nadýmání) u gastroenterologa.
# Pacient se ptá:
Téma: Prevence, výživa, životospráva, pohybová aktivita
dobry den, chcela by som sa opytat co znamenaju skleroticke platy v bruchu, zistili to mojeje mamine na vysetreni, dakujem
24-9-2009 (20.20)
Lékař odpovídá:
Jedná se nejspíše o aterosklerotické pláty v břišním úseku aorty, nebo-li tzv. srdečnice. Aterosklerotické pláty vznikají ukládáním cholesterolu do stěny cév již od mládí a způsobují zužování tepen. Rychlost ukládání cholesterolu a vzniku těchto plátů je závislá na dědičnosti a na životosprávě (hlavně stravě, kouření, vysokém tlaku, cukrovce atd.). Ovlivněním těchto faktorů je možno zpomalit i rozvoj tvorby aterosklerotických plátů.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobry den prosim vas o radu trpim bolesti krku na leve strane nekdy hur nekdy lepe,pri vetsich bolesti hure mluvim zadrhavam, prosel jsem z obrnou licniho nervu bez znamich pricin.Prosel jsem ruzne vysetreni napr.CT.MR.GAMA NUZ,ATD.Vse zaclo v mladi bolesti zacali v krku prosim o radu dekuji p.Valenta.
24-9-2009 (10.27)
Lékař odpovídá:
Je mi to líto, ale bez Vašeho vyšetření Vám opravdu nemohu adekvátně odpovědět. Navíc příčina obtíží bude spíše neurologické etiologie a nikoli kardiologické.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko, před třemi měsíci jsem se dostal do nemocnice po stavu, kdy jsem měl pocit, že upadnu, zrnělo mi v rukou,že mám slabý puls, ale dušnost nebo točení hlavy jsem nepociťoval. Tento stav mě vystrašil a dostal jsem se do nemocnice z důvodu vysoké hodnoty tlaku při prohlídce na pohovosti (160 na 80 to myslím bylo). V nemocnici mi zjistili drobnou srdeční vadu v podobě aortální insufience a po propuštění z nemocnice jsem měl podle propouštěcí zprávy brát 3 dny Concor 2,5 a Prestarium a byl jsem objednán za 14 dní na 24 monitoring tlaku a zátěžové testy. Mezitím jsem začal mít problémy v podobě kašle, pocity, že mě ty prášky brzdí a tak. Objevila se u mě brzo unáva, která způsobovala, že jsem zavíral oči, i když jsem nechtěl a celkově jsem nebyl aktivní jako dříve.Přesto jsem je po probrání stavu s doktorkou bral dále. Zátěžové testy dopadly dobře a na monitoringu tlaku jsem měl první hodnotu vysokou (160 na 80) ale mimo nemocnici jsem měl tlak v normálu kolem 127 na 80. Po čase jsem při kontrole tlaku v práci naměřil tlak 120 na 70 a puls 42, což mě vystrašilo. Dvakrát jsem před touto událostí volal i sanitku kvůli subjektivnímu pocitu dušnosti, ale když přijeli, tak ekg bylo v pořádku a tlak jsem měl 130 na 90. Měl jsem celou dobu pocit, že mě ty prášky nedělají dobře. Zavolal jsem doktorce a dohodli jsme se na vysazení obou prášku. V současně době mám tlak v rozmezí od 120 na 70 do 138 na 88 a puls od 58 do 90(vysoké hodnoty pulzu mám pravděpodobně s negativními myšlenkami na svůj zdravotní stav) a beru pulku prášku Tenaxum, ale trápí mě, že když někdy ulehám, mám nízký puls i 42 tepů. Mám strach, že může dojít k zástavě.Je možné, že u mě došlo k poškození srdce vlivem užívání Concoru? Jak jsem uvedl, prášky jsem měl brát 3 dny po propuštění z nemocnice. Případně zlepší se tepová frekvence srdce sama, přiznám se, že poslední dobou opravdu nicím jiným nežiju a tohle mě dost trápí.
23-9-2009 (15.07)
Lékař odpovídá:
Jak jsem již psala, na takto konkrétní dotazy bez znalosti dalších potřebných dat a hlavně bez Vašeho vyšetření Vám bohužel nemohu adekvátně odpovědět. Nicméně Concor normálně zpomaluje tepovou frekvenci a po jeho vysazení se stav vrací na původní hodnoty, tj. sám o sobě nemůže poškodit srdce.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko, už druhým rokem trpím na extrasystoly. Bylo mi několikrát řečeno, že to není život ohrožující. Bohužel je velmi špatně vnímám. Došlo to už tak daleko, že je mám celý den, a to většinou neustále. Je to hodně nepříjrmné, jsem strašně unavená, boí mě hrudník i srdce, zřídka to dorpovází rychá tepová frekvence. Pan doktor i předepsal Rytmonorm, protože beta blokátory jsem kvůli astma brát nemohla. Je zde nějaká jiná možnost, jak si ulehčit život? Je mi 27 let a představa, že toto mám do konce ivota, je děsivá. Navíc mam 5ti letého syna a ráda bych ještě otěhotněla. Je to vůbec možné? Děkuji. Andrea
23-9-2009 (9.55)
Lékař odpovídá:
O extrasystolách jsem opravdu psala již opakovaně, podívejte se prosím na minulé dotazy v sekci arytmie. Pokud se nejedná o život ohrožující extrasystoly (což je v drtivé většině případů), tak stav je sice nepříjemný, nicméně nikoli nebezpečný a není ani na závadu případnému těhotenství.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den Paní doktorko.Nechci obtěžovat,nejspíš obvyklým dotazem,přesto je mi 36 let mám skoliozu páteře a Shermena,už léta mě z toho bolí levá část hrudníku od levé lopatky,mnohdy až křečovitá bolest.V minulosti jsem prošel vyšetřením i RHB atd Díky tomuhle stavu mám už vytvořenou,určitou úzkost.Sportuji,nekouřím,žiji zdravě jen mě vadí nepravidelný puls, kde směřuje má otázka je možné,že je to psychosomatické?Neuroložka mě dala Magnesii Lactici 0,5 GLO Asi působím hypochondricky,ale chtěl jsem se jen zeptat?
22-9-2009 (22.04)
Lékař odpovídá:
Vámi popisované obtíže mohou být a asi i jsou způsobeny blokádami páteře a ty mohou způsobovat i srdeční arytmie. Nicméně bez Vašeho vyšetření se mohu o příčinách Vašich potíží jen dohadovat a přesněji ve Vašem konkrétním případě odpoví Váš ošetřující lékař.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Vážená paní doktorko, prosím o vyjádření k mému problému. Již skoro rok se cítím jako v krunýři. Snažím se s tím žít, ale je to pro mě hlavně velká psychická zátěž. Mám pocit, že mi nikdo nevěří ... Koncem loňského roku jsem ležela na neurologii a po sérii kapaček bylo "zjištěno", že mám degenerativní změny na páteři. Ale to snad má více lidí a o necitlivosti a neustávajícím tlaku od prsou do pasu jsem neslyšela od nikoho. Je mi 58 let. Problémy má cca 1 rok. Od roku 2005 mám kardiostimulátor . Snažím se cvičit, chodit a tajně doufám, že se jednoho dne probudím a zase budu normální. Nevíte prosím, o co by se mohlo jednat ? Nemůžete mi nějak poradit ? Děkuji Vám předem za vyjádření. Danuše Brázdová
22-9-2009 (13.58)
Lékař odpovídá:
Potíže mohou sice být od páteře, ale i jiné etiologie. Doporučuji Vám navštívit spádového kardiologa či internistu, který by Vám po Vašem vyšetření měl dát jasnou odpověď, od čeho potíže jsou.