Vaše dotazy

Na dotazy jsme odpovídali několik let a v poslední době se stále jen opakují dotazy, na které jsme již odpovídali. V současné době stránky s dotazy proto blokujeme pro nové vkládání dotazů.

Odpovědi na svůj dotaz s největší pravděpodobností najdete ve starých dotazech, které jsou Vám nadále k dispozici. S případnými jinými dotazy se obracejte na nás v ambulanci či na svého ošetřujícího lékaře, pokud nejste našimi pacienty.

Děkujeme za pochopení.

Výpis všech dotazů
Téma dotazů:
Zobrazuji dotazy od 1580 do 1600
Stránky:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101]
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den , má dotaz ohledně vysokého pulsu . Tlak mám tak do 140/80 a puls vždy okolo 100-110 . Vyšetření na štítnou žlázu je v pořádku , tak co by mohlo jiného být příčinou ? Je mi 37 let .
25-6-2008 (12.46)
Lékař odpovídá:
Na dotaz týkající se vysokého pulzu jsem již v minulosti odpovídala - viz sekce arytmie.
# Pacient se ptá:
Téma: Chlopňové vady
Dobrý den paní doktorko, Je mi 22 let a mám již delší dobu (asi rok) problémy s velkým pocením,bušením srdce,únavou,pocity slabosti při fyzické námaze. Kardiolog mi řekl,že jsem naprosto zdravá a bez omezení. Diagnóza zní : myxomatózní degenerace mitrální chlopně se stopovou regurgitací. Nejsem si jistá,co pro mě tato diagnóza do budoucna znamená. Problémy mám při jakýkoliv fyz.aktivitě a únavností trpím i v klidovém stavu. Děkuji za odpověď, Evjáková
24-6-2008 (23.07)
Lékař odpovídá:
Myxomatozní degenerace mitrální chlopně znamená, že máte vrozenou poruchu vaziva mitrální chlopně, která tím (zatím jen nevýznamně) nedomyká. Ve většině případě se tento stav nemění a pacienta ani nijak neohrožuje. V málo procentech případů však vada může progredovat, a proto je vhodné v odstupu (cca po 1-2 letech) echokardiograficky pacienta kontrolovat. Jinak zatím nejste z hlediska této chlopně nijak omezená.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den, je mi 41 let, vysoký tlak nemám, krevní testy úplně v pořádku, ale byla mi zjištěna porucha levého Tawarova ramínka (prý je amputováno, fibrilace a Holtrem zjištěn zvýšený tep, i v noci). Srdce prý pracuje na 60% Pociťuji motání hlavy, nevolnost, bušení srdce. Bylo mi řečeno, že léčba ani žádné omezení prý není nutné. Nadváhu nemám (62 kg na 166 cm). Prosím o radu, zda to mám nechat bez povšimnutí, ale přece jenom je to srdce a je mi celkem málo. Děkuji předem za odpověď
24-6-2008 (13.08)
Lékař odpovídá:
Dle Vašeho dotazu se nejspíše jedná o blokádu levého raménka Tawarova. Její přítomnost by neměla u zcela zdravého člověka být přítomná. Pokud máte k tomu Vámi uváděné potíže - nevolnosti, bušení srdce a motání hlavy, tak si tento stav jistě zaslouží podrobnější vyšetření. Více Vám po internetu však nemohu poradit. Bude nutno navštívit Vašeho spádového kardiologa.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den,mám prosím dotaz mám nesnesitelné svědění paží od ramene po lokty,budí mě to i v noci,Může to souviset s krční páteří?Co mi radíte.Děkuji Jaroslava
23-6-2008 (5.29)
Lékař odpovídá:
Příčin může být řada - onemocnění kůže, alergie, blokády krční páteře atd. Bez vyšetření Vám nemohu poradit - obraťte se na Vašeho praktického lékaře.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorka,je mi 57 let .Trpím srdeční arytmii a beru egilok.Protože mi arytmie nebyla nikdy zachycena,tak vlastně nikdo neví jakou a to ji mám asi od 15 let.Občas pociťuji extrasystoly.V úterý jsem ale dostala tak silnou,že jsem si musela zavolat záchranku,ovšem na EKG opět nic.Přitom arytmie trvala s přestávkami 20 minut.Doporučili mi jenom zvýšit dávky egiloku,může mě egilok před takovou arytmii ochránit?Většinou jsem přeskakování srdce pociťovala na hrudi a nebo v krku a nyní to bylo spíše v levo,jako by se srdce rychle a nepravidelně smršťovalo.Nejčastěji mám arytmii,že se nakupí extrasystoly za sebou,je to rychlý a nepravidelný.Jsem z toho tentokrát hodně vyděšená,co mohu pro sebe udělat,mám strach,aby to nebyla fibrilace síní.Jak se projevuje. Děkuji moc za vaši odpověď a váš čas.
20-6-2008 (8.09)
Lékař odpovídá:
Bez zachycení arytmie na EKG či při EKG-Holterizaci Vám nemohu poradit, neboť její léčba apod. může být nastavena až při znalosti nálezu. V případě opakování obtíží bude nutno být trpělivá a EKG-Holtera opakovat či podstoupit tzv. týdenní Holter, kdy je zachycení arytmie pravděpodobnější.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobrý den paní doktorko. Mám dotaz, zda by jste byli ochotni a hlavně schopni udělat komplexní vyšetření. Od 07/07 jsem na PN a pořád není uzavřená diagnóza od čeho mé potíže pocházejí. Těžko se pohybuji, pociťuji cestující bolesti, slabost svalů, kloubů, kostí. Údajně jsem prodělal boreliózu. V mozkomíšním moku, nic nemám a tak jsem dle IK FN v Hradci Králové "prý zdravý". Nyní mám od března silné bolesti hlavy a nepříjemný tlak na hrudi. Vaše stránka mě zaujala, i když to do Rokycan mám přes 200 km, a způsobila důvěru a prosbu o důkladné komplexní vyšetření. Zdrav. pojišťovna 111. RČ 590519/0170
18-6-2008 (21.29)
Lékař odpovídá:
Vašemu vyšetření se nebráním. Vzhledem k tomu, že bude však třeba udělat řadu vyšetření a z nich některé není možné udělat během jednoho či 2 dnů, pak se čeká na výsledky a musíte přijít event. znovu a dělat další vyšetření dle výsledků, tak se domnívám, že tento způsob bude pro Vás jak finančně, tak i časově velice náročný. Doporučuji Vám obrátit se ve Vašem regionu na nějakého jiného kardiologa, která Vás jistě vyšetří obdobně.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko, chtěl bych se zeptat, kdy se začíná mluvit o termínu srdeční arytmie? Mé problémy jsou, že zřídka 1x týdně ba dokonce třeba jednou měsíčně a to dokonce také ne), mám pocit na bradarytmii (cítím srdíčko jak ubere) a přitom mi jakoby píchne do hlavy. Velmi nepříjemné pocity, jakoby srdce "dodělávalo". Diskutoval jsem tento problém s doktorem kardiologem a říkal, že vše je naprosto v pořádku, že nemusím mít strach ohledně srdíčka. Mám za sebou nespočítaje EKG vyšetření, 2xultrazvuk srdíčka, zátěžový test, holter na 24 hodin. Při té holterizaci se tento problém až tak nevyskytl. Údajně to mám z únavy nebo z úzkosti či stresu. Má otázka: Je to možné, že když sportuji atd. a jsem v "pohodě" tak to vymizí. Je pravda, že jsem se třeba po běhu cítil lépe, ale nyní mám strach se pustit do větších sportovních akcí. Větší sportovní akcí myslím i třeba procházku o 5 km nebo jízda na kole 10 km. Nejradši bych byl pořád doma a čekal až to přijde abych si mohl lehnout. Moc moc děkuji. Je mi 29 let. (Už dříve jsem zde psal, tak jsem na to téma diskutoval s doktorem ale nějak to zatím nemůžu pochopit, jak to vlastně je. Prý to má hodně lidí a nějak obzvlášť nebezpečné to není. Ještě jednou děkuji.
18-6-2008 (7.24)
Lékař odpovídá:
Arytmie je velice obecný pojem a znamená poruchu srdečního rytmu. Druhů arytmie jsou desítky, většina zcela nevýznamná, některé však mohou být závažné a je nutno je léčit. V případě, že všechna Vámi uváděná vyšetření jsou negativní, tak pravděpodobnost, že byste měl mít závažnější srdeční onemocnění je prakticky vyloučená a doporučuji Vám chovat se jako zdravý člověk, tj. bez jakýchkoli omezení, neboť jinak se zbytečně stresujete.
# Pacient se ptá:
Téma: Hypertenze
Dobrý den, je mi 33 let a od 18 let mám vysoký krevní tlak. Bral jsem lék Lokren a protože jsem v 25 letech začal mít problémy s erekcí, byl mě změněn od obvodního lékaře na Tritace. Erekce se mírně zlepšila – začal jsem mít velké výkyvy (pár dnů jsem na tom byl celkem dobře a pak se erekce opět zhoršovala - takto se to neustále opakovalo) . Bohužel ale i po zvyšování dávky léku Tritace jsem měl tlak 150/95 tak mi lékař před nedávnem přidal lék Bisoprolol. Asi po týdnu jsem začal mít ještě větší potíže s erekcí .Už tak jsem na tom velmi špatně a po Léku Bisoprolol to je úplná katastrofa. V minulosti jsem navštívil i sexuologa a ten mi bez jakéhokoliv vyšetření sdělil, že v mém věku to bude nejspíše psychikou. Když jsem položil svému lékaři otázku, jak léčit poruchy erekce když v dnešní době to údajně není žádný problém, řekl mi, že jediná možnost je podání Viagry atd. Prosím o radu zda se tedy dá erekce léčit když je vysoký krevní tlak a jakého odborníka navštívit, případně jaké léky na vysoký tlak brát, (mimo betablokátorů) abych minimalizoval vedlejší účinky na potenci. Moc děkuj Radek
17-6-2008 (18.22)
Lékař odpovídá:
Betablokátory mohou poruchy erekce způsobovat. Mezi ně patří jak Lokren, tak i bisoprolol. Je pochopitelné, že Vás tyto obtíže trápí a proto bude nutné nastavit jinou léčbu. Existuje řada skupin léků, které budou pro Vás vhodnější, ale jejich nastavení je běh na delší trať, než se správná léčba nastaví. Impotenci může totiž způsobovat i vysoký tlak v případě, že není správně léčen.
# Pacient se ptá:
Téma: Srdeční selhání
Dobrý den,paní doktorko.Moje maminka-64 let byla v 01/08 hospit.pro thyreotoxikozu,poté zjištěna arytmie a implantová kardiostimulátor.Při kontrole byl přeřízen z 60 na 70/min.ŠŽ je již zaléčena bere Thyrozol 10mg 1tbl denně.,cítila se dobře.V 05/08 náhle dušnost a otoky DK.Na RTG S+P bylo městnání v MO,tedy známka kard.selhávání.Na ECHO nic až tak závažného-EF60%,lehká regurgit.obou chlopní a v.s.lehká plicní hypertenze.Nasazen Furon,Verospiron s efektem.Lékařce není jasné,proč selhává.Je možná souvislost s přeřízením kardiost.? /roky byla zvyklá na TF 50-60/min./ a je divné,že se to přihodilo 1,5měsíce po jeho úpravě.Děkuji za odpověď.H.
15-6-2008 (23.05)
Lékař odpovídá:
Příčin srdečního selhávání může být více - jednak samozřejmě porucha funkce kardiostimulátoru, ale i jiné příčiny - zánět srdečního svalu, ischemická choroba srdeční apod. Bez podrobného kardiologického vyšetření však není možno lépe poradit.
# Pacient se ptá:
Téma: Hypertenze
Dobrý den paní doktorko, je mi 38 let, kdy poslední rok beru na hypertenzi ráno 1 x lozap h, a 1 x amlodipin-ratiopharm 5 mg, večer pak 1 x amlodipin-ratiopharm 5 mg (dříve jsem bral tenaxum), chtěl jsem se zeptat zda léky, které práve beru a v takovém množství nemají vliv na erekci, popřípadě nemám změnit léky, někdy jak se říká "nemám na to chuť" děkuji za Vaši odpověď
13-6-2008 (15.22)
Lékař odpovídá:
Z léků, které nejvíce ovlivňují erekci jsou uváděny betablokátory a diuretika. Z nich vy užíváte pouze v malém množství diuretikum (tj. hydrochlorothiazid), který je v malém množství obsažen v preparátu Lozap H. Jeho množství je však dosti malé na to, aby mělo výrazně negativní účinek. Pokud však potíže vznikly prokazatelně po nasazení těchto léků, tak se o změně medikace poraďte s Vaším lékařem a jinak bude vhodné navštívit i specializovanou urologickou poradnu, kde mohou zjistit a vyloučit i jinou příčinu.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Vážená panídoktorko, můžete mi laicky vysvětlit výsledky EKG: SR + extrasystoly, bez ložisk. patologie STT, naznačeno iiRBB. Moc děkuji za odpověď
10-6-2008 (17.12)
Lékař odpovídá:
SR znamená sinusový rytmus (tj. normální nález kdy jsou vzruchy vytvářeny v SA uzlu). Extrasystoly znamená, že vzruchy občas vzniknou z jiného místa, což ještě nemusí znamenat patologický nález. IRBB znamená, že pravé raménko Tawarovo je částečně zablokováno což však většinou také vůbec nic neznamená a často bývá vrozeným nálezem.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko, nejprve bych Vám chtěl poděkovat za Vaši odpověd na můj dotaz ze dne 27.5. na téma aritmie srdce - zpomalení. Nyní jsem dostal výsledky z holteru, který jsem nosil 24 hodin, při kterém mi srdíčko jednou přeskočilo, ale ne tak jak mám pocit že by ubralo. To se mi jednou lehce přihodilo, když mi dělali EKG a prý tam nic nebylo vidět. Když jsem to říkal panu doktorovi, tak mi říkal, že mám skříplí (chodím na rehabilitace s hrudní páteří a mezižeberníma uponoma) srdeční nerv, co vede kolem srdce, ten že to způsobuje. Nikdy jsem o srdečním nervu neslyšel a ani nikde na netu nenašel. Opravdu ten nerv existuje a vyvolává tento pocit, že si myslím, že srdíčko ubírá? Prý to život neohrozí z hlediska srdce. Předem děkuji za Váš drahocený čas. Přeji pěkný den.
10-6-2008 (16.11)
Lékař odpovídá:
Vlastní srdce má 3 typy nervového zásobení (tzv. sympatické, parasympatické a senzitivní), které však Váš lékař neměl pravděpodobně na mysli. Uvedené bolesti na hrudníku jsou způsobeny tzv. neuralgií mezižeberního nervu (většinou při blokádách páteře), které vycházejí z oblasti hrudní páteře a mohou imitovat srdeční potíže a skutečně nejsou nebezpečné.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobry den. Je mi 22 let a od puberty je u me znama tetanie. Kdysi jsem s tim mela velke problemy a parkat jsem i po zkolabovani skoncila v nemocnici. Brala jsem Magnesi Lactici, Magne B6, Magnosolv, dokonce i nejaka antidepresiva jako Cipralex. Pred par lety se to ale zlepsilo a nemela jsem od te doby skoro zadne zdravotni problemy, dokonce ani hlava me nebolelaa, takze jsem leky prestala brat. Ale zhruba pred rokem jsem zacala pocitovat kratkodobou bolest v ruznych mistech hlavy, kterou doprovazelo i neco jako mdloby, ale nikdy se mi nic nestalo. Zhruba na podzim jsem ale zacala mit problemy s busenim srdce, nemohla jsem vyjit ani par schodu, obcas jsem mela i pocit, jako by mi chvili srdce nebilo vubec. Pak jsem ale zjistila ze to muze souviset prave s tetanii. Ovsem u me se pridaly i bolesti v mistech kolem srdce, nekdy jsou delsi a mirne, nekdy kratke ale silne, a mam pocit jakoby prochazely do prsu, ramena a patere. Premyslela jsem ze s tim zajdu k doktorovi, ale s mych zkusenosti vyplyva, ze mi rekne, ze je to kvuli tetanii. Doktori me totiz vzdycky odbyli s tim, ze je to tetanie. Tak nevim. Druha vec je, ze jsem byvala kuracka (kourila jsem ale asi rok, dva), obcas se napiju i nejakeho toho alkoholu a da se rict ze mam i nadvahu. Ale zase zdrave jim. Ve stresu skoro nejsem, pokud nepocitam stres spojeny se studiem. Magne B6 beru opet pravidelne a nic se nezmenilo. Mozna to opravdu souvisi jen s tou tetanii, ale trochu se toho bojim. Je nejak mozne predejit tomu, aby me doktor opet neposlal domu s diagnozou tetanie? Da se jit na kardiologii aniz bych musela mit papir od praktickeho lekare? Predem vam velice dekuji za opoved
9-6-2008 (23.37)
Lékař odpovídá:
Potíže mohou bát skutečně dány tetanií, ale kardiologické vyšetření v případě poruch srdečního rytmu jistě není na škodu. Kardiologa můžete navštívit i bez doporučení praktického lékaře, ale vždy je lepší pokud se dostavíte k vyšetření s dokumentací či jejím výpisem či alespoň souhrnem, aby se některá vyšetření, která byla provedena nemusela zbytečně opakovat. Bez Vašeho vyšetření Vám nemohu blíže odpovědět.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
Dobry den pani doktorko,je mi 32 let,pohlavi muz.Mam problem ze neustale trpim zanety jicnu.Od roku 2003 me byla trikrat provedena gastroskopie,a vzdy predepsan helicid,pred pul rokem jsem jedl jidlo a najednou jsem ho nemohl spolknout,strasne jsem se vydesil,tak opet gastroskopie a opet zanet jicnu a helicid k tomu,bral jsem ho pul roku a tyden zpatky i pri brani helicidu opet potize s polknutim stravy,tekutou jako piti je v pohode ale jakmile mam polknout pevnou stravu nemuzu kolikrat sousto dopolknout,jsem z toho nervozni nemuzu se kloudne najist a radsi jidlo ani nedojim.Obcas mam po najezeni jakoby kasel s pocitem natahovani na zvraceni,ale nikdy jsem nezvracel,kolikrat i zhorsene dychani,ale to neni tak hrozne ze bych se dusil to se nada rict.Moc vas prosim poradte mi,pokazde kdyz navstivim obvodni doktorku tak me predepise helicid nebo gastro.,Dekuji moc
9-6-2008 (12.55)
Lékař odpovídá:
S dotazem se prosím obraťte na gastroenterologa, který Vám odpoví fundovaněji, neboť já jsem kardiolog se specializací na onemocnění srdce a cév.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko, zhruba před 3 lety mi byla diagnostikována sinusová t, nyní jsem ve 30 týdnu těhotenství a před 4 dny mne odvezla záchranná služba, puls jsem měla 185 v klidu. Echo srdce mám v pořádku, krev také, závěr:supraventrikulární tachykardie se štíhlými QRS komplexy, s možností, že se jedná o AV reentry t. Dostala jsem vasocardin a byla mi po porodu doporučena katetrizační ablace. Chci se zeptat, může tento druh arytmie vyvolat stres a zdali je nebezpečná? Děkuji
7-6-2008 (10.32)
Lékař odpovídá:
Stres může arytmii vyvolat, proto je vhodné se těmto situacím dle možnosti vyhýbat. Postup, který Vám doporučil Váš lékař je postupem ideálním - v těhotenství podávání betablokátoru (ten by měl zabránit vyvolání arytmie) a po porodu pak katetrizační ablace, neboť v době těhotenství není možné výkon provést z důvodu nutnosti aplikace rentgenového záření při výkonu.
# Pacient se ptá:
Téma: Jiné
jake zdravotni potize muzou nastat pri zuzeni leve krkavice a prutoku krve 70 procent dekuji
5-6-2008 (18.01)
Lékař odpovídá:
Zúžení krkavic nad 80 % je významné a většinou je nutné ho katetrizačně či operačně řešit, neboť může pacienta ohrozit rizikem prodělání ischemické příhody mozkové. Zúžení menší se většinou neřeší, je však nutné ho sonograficky či na CT sledovat, aby nedocházelo k jeho progresi. Výjimečně však i zúžení kolem 70 % může být indikované k řešení v případě, že způsobuje klinické obtíže z nedokrvení mozku (např. poruchy řeči, slabost ve Vašem případě pravostranných končetin apod.). K zabránění progrese aterosklerózy krkavic je nutné dodržovat tzv. sekundární prevence rozvoje aterosklerózy (tj. omezení živočišných tuků, dostatek zeleniny, nekouření a někdy i podávání léků na cholesterol, ředění krve, tlaku krve atd.).
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Manžel,39let, byl převezen do nemocnice s vysokým tepem-197 tepů za minutu.Klasická léčba nezabrala,zlepšení došlo až po elektrošoku,na 100-120 tepů.Veškerá vyšetření srdce, štítné žlázy, krve jsou v pořádku.Prý je to způsobeno stresem,ačkoliv v poslední době žádným neprošel.Manžel tyto problémy má však už několik let, lékaře ale navštívil poprvé.Myslím, že příčina je asi někde jinde. Prosím Vás o radu. Problémy mívá s termoregulací, občas mívá pocit tzv.přehřívání.Může to mít souvislost?Děkuji.
5-6-2008 (17.42)
Lékař odpovídá:
Tepová frekvence 197 tepů za minutu s nutností elektrické verze byla prakticky s jistotou způsobena určitým typem arytmie, který však není z Vašeho dotazu patrný a je možné ho diagnostikovat z EKG záznamu, který Vašemu muži prováděli. Velká většina těchto tzv. tachykardických poruch je dnes léčitelná (a často i trvale vyléčitelná) tzv. katetrizační ablací, kdy je radiovým výbojem přerušena patologická dráha, která arytmii způsobuje. Postup je však závislý na konkrétním typu arytmie a s dotazem se prosím proto obraťte na lékaře nemocnice, kde Váš muž ležel a kde by Vám měli i blíže poradit.
# Pacient se ptá:
Téma: Chlopňové vady
Dobrý den. dceři (11 let) byl diagnostikován defekt síňového septa. Provádí se i u dětí zákrok katetrizačně, nebo pouze chirurgicky? Děkuji
4-6-2008 (12.37)
Lékař odpovídá:
Obojí postup je možný, záleží na velikosti defektu, na velikosti jeho okrajů a na blízkosti plicních žil apod. Postupně se (pokud je to technicky možné) rozšiřuje katetrizační řešení této srdeční vady.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko,od 13.4.mám zdr.problémy.začaloto v práci.dělám servírku a to pouze 2 dny v týdnu.měla jsem palpataci na hrudi,RLP mi naměřili TK140/80,MĚLA JSEM SILNEJ TŘES,zimnici a dehydrovaná a mžitky.štítnou žlázu mám v pořádku,interní vyšetření také,od kardiologa jsem dostala EGILOK a od neurologa MEDRIN proti zvracení ty to prášky používám do dnes.Přinámaze mám stále ty samé potíže s tím,že občas cítím jak mi brní pravá ruka.Proto Vás žádam o radu.Přišla jsem o práci.DĚKUJI
2-6-2008 (13.57)
Lékař odpovídá:
Omlouvám se, ale bez Vašeho vyšetření Vám nemohu kvalifikovaně odpovědět. Pokud potíže přetrvávají, musíte znovu navštívit internistu či kardiologa a neurologa.
# Pacient se ptá:
Téma: Poruchy srdečního rytmu - arytmie
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, co může být příčinou vysokého tepu. Je mi 21 let, jsem štíhlá a tlak i cholesterol mám v pořádku a nikdy jsem se neléčila se srdeční chorobou, přesto mám tep v klidu cca 70 a při sebemenší námaze pociťuju bušení srdce. Předem děkuji za odpověď.
2-6-2008 (11.15)
Lékař odpovídá:
O příčinách zvýšeného tepu srdce jsem již odpovídala - viz sekce poruchy srdečního rytmu (arytmie).